om oss

Fredrik Vadebo

38 år. Gift och har en son på  3 år och en son på 6 månader. Jag är skämtsam och lätt som person och tycker verkligen om att ge hög personlig service och vällagad mat till mina gäster.

Jag har jobbat som kock hela mitt vuxna liv från det att jag var 16 år. Jag har jobbat i flera kök med olika inriktningar med ett år utomlands på Jersey tidigt i karriären. Sen har det blivit 7 år på Pålsjö Krog, 4 år på Lydinge golf Resort varav ett år som köksmästare. Och senast på restauran Tegel i 7 år som förstekock.

Efter att ha jobbat mycket med både a la carte och lunch känner jag att mitt kall är svensk husmanskost, gärna med internationella influenser.

Att få fortsätta att jobba med Kalle är viktigt för mig. Vi lagar mat och tänker väldigt lika i det mesta och har blivit väldigt goda vänner genom åren tillsammans på Restaurang Tegel.

Tillsammans har vi nästan 50 års erfarenhet av svensk husmanskost och brinner lika mycket för det idag som vi gjorde när vi började våra karriärer.


Carl-Henrik Teimar

48 år gammal och bor med min familj i Härslöv.Började jobba i kök som 13 åring och har aldrig kommit där i från.Älskar klassisk matlagning med tydliga smaker o ordentliga ingredienser.Känslan med mätta o nöjda gäster är det som driver mig som kock.

Har jobbat i många kök genom åren men mina senaste jobb var som köksmästare på örenässlott i 8 år och mitt senaste jobb var som köksmästare på restaurang tegel i Rydebäck i 10 år.